Online Terapi

[vcj_empty_space]

Online Terapi Nedir?

Profesyonel ruh sağlığı uzmanları tarafından danışmanlık ve psikoterapi hizmetinin internet üzerinden sunulduğu, psikoterapinin etik ilkelerine uygun ortamda güvenliği sağlanmış platformlarda uygulanan yeni bir yaklaşımdır. Facetime veya Skype üzerinden görüntülü yapılan görüşmelerdir.

Bireysel Psikoterapi

Çift ve Aile Terapisi

Cinsel Terapi

İnternet, Alışveriş, Kumar, Seks Bağımlılığı gibi problem yaşadığınız alanlarda profesyonel destek alabilirsiniz.

Online Terapi Adımları Nelerdir?

 

Online terapi öncesi 05065153777 numaralı telefondan randevu alınır.

Tanışma ve problem tespitinin yapıldığı ilk görüşme sayılan birinci görüşme öncesi hizmet bedeli elektronik bankacılık yolu ile ödenir, banka dekontu gönderilir.

E- mail  ya da Whatsapp yolu ile aydınlatılmış onam formu gönderilir ve danışanın onayı alınır.

Danışan ya da terapist de gizlilik ilkelerine uygun internetin iyi çektiği bir ortamda (oturma odası veya çalışma odası gibi), ev kıyafeti ile değil terapiye uygun kıyafetler ile yapılır.

Her türlü ses ve görüntü kaydı yasaktır.

İlk görüşmeden sonra, eğer terapist tarafından danışan terapiye uygun ise danışan en az 6 seansın ücretini peşin öder.

İlk dört seans öykü alınır, daha sonra danışanla beraber farkındalık sağlama aşaması ile başlayan, çözüm aşamasına adım adım çalışılır.

Neden online terapiyi tercih edebilirsiniz?

 

Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın aynı dili konuştuğunuz sürece bu hizmeti alabilirsiniz.

Fiziksel bir engeliniz varsa ya da zorunlu haller nedeniyle evden çıkamıyorsanız psikoterapistin sanal ofisini ziyaret edebilirsiniz.

Yüz yüze konuşmaktan utandığınız ya da çekindiğiniz durumlarda eğer iletişim kurmakta zorlanıyor iseniz online terapi ile kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz.

Kendi zaman diliminize göre randevu imkanı bulabilirsiniz.

Daha düşük maliyeti ile yüz yüze görüşmeye göre avantaj sağlayabilirsiniz.

Online Terapi etik bir terapi yöntemi midir?

 

Türk psikologlar derneğinin ETİK İLKELER Yönetmeliğinin 7.4. maddesinde Geleneksel Olmayan Psikoterapi Ortamları başlığında;

‘’Psikoterapi ilişkisinin başlangıcından itibaren telefon, e-posta, bilgisayar ortamında karşılıklı görüşme  (chat), video konferans vb. ortamların kullanıldığı durumlardır.

Yüz yüze yapılan terapide ortaya çıkması beklenmeyen riskleri içinde barındırdıkları için; bu ortamın geleneksel terapi yöntemlerine seçenek olup olmadıkları (örneğin; sözel olmayan ipuçlarının kaybıyla yanlış anlamalara yol açması, duygusal derinlikle ilgili sorunlar, bu ortamın danışanın en yüksek yararına hizmet etmiyor olması, vb. ) dünyada tartışılmakla birlikte, eğer bu ortamlarda psikolojik hizmet veriliyor ise yönetmelikte konulan tüm etik kurallara uyulması esastır.

Geleneksel olmayan psikoterapi ortamları doğaları gereği etik kurallara herhangi birine uymamayı ya da uyamamayı zorunlu kılıyorsa psikoterapi hizmetinin bu ortamda verilmesinden kaçınılması gerekir.’’

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

 

Başka bir profesyonelden daha hizmet alan bir kişiye psikoterapi yapmak

Herhangi bir başka ruh sağlığı hizmeti alan kişiye psikoterapi yapmaya karar vermeden önce;

Psikolog bu durum yüzünden tedavide ortaya çıkabilecek karışıklık ve çatışma riskini önlemek için bu konuları danışana açıklar; ve kişinin yararını göz önünde bulundurarak terapi yapıp yapmamaya karar verir. Etik olanı tek bir terapist ile ilerlemektir.

Duygusal ve cinsel yakınlaşma

Psikolog, halen hizmet verdiği danışanlara hizmet verilen danışanın yakın ilişkide bulunduğu kişiler ve akrabalarıyla eski danışanlarıyla duygusal ve / veya karşılıklı çıkar ilişkisi oluşturabilecek alışverişe giremez,  bu kişiler psikoterapiye kabul edilmez.

Danışan alkol veya madde kullanıyor ise madde altında seans yapılmaz ancak yapılmış sayılır, seans ücreti alınır.

Psikoterapinin sonlandırılması mesleki ilişkiyi danışanın artık yardıma gereksinimi kalmadığı, psikoterapinin yarar sağlamadığı ve / veya süregelen yardımdan dolayı danışanın zarar göreceği durumlarda bitirir.

[vcj_empty_space]